Izgovorili ste: Šta će mi marketing? Velika greška

Marketing je neizostavni dio svakog uspješnog poslovanja. Bez njega, teško je privući nove kupce i zadržati postojeće. Međutim, marketing je danas puno više od klasičnih oglašavanja u novinama i na televiziji. Digitalni marketing sve više preuzima primat, a naša agencija je tu da vam pomogne u tome.

Digitalni marketing je proces promocije proizvoda ili usluga pomoću različitih digitalnih kanala, poput interneta, društvenih mreža, mobilnih uređaja, e-pošte i drugih oblika digitalne komunikacije. Digitalni marketing omogućuje vam da dosegnete svoju ciljnu publiku i izgradite odnos s njima, stvarajući relevantan sadržaj koji će ih privući i održati njihov interes.

 

Prednosti digitalnog marketinga

Digitalni marketing donosi mnoge prednosti u odnosu na klasični marketing:

 1. Precizno ciljanje publike – Digitalni marketing vam omogućuje da precizno odredite ciljnu publiku koju želite dosegnuti. Možete koristiti različite alate za praćenje ponašanja korisnika na internetu i analizu podataka kako biste dobili uvid u njihove navike i preferencije te prilagodili svoju marketinšku strategiju prema njima.

 2. Mjerenje rezultata – Digitalni marketing omogućuje vam praćenje i analizu rezultata vaših marketinških aktivnosti u realnom vremenu. Možete pratiti broj posjetitelja na vašoj web stranici, stopu konverzije, vrijeme zadržavanja na stranici te druge ključne metrike, što vam omogućuje da brzo i lako prilagodite svoju strategiju i optimizirate svoje marketinške aktivnosti.

 3. Veća povratna informacija – Digitalni marketing omogućuje vam bolju komunikaciju s publikom i dobivanje brže i preciznije povratne informacije. Možete koristiti ankete, komentare na društvenim mrežama i druge oblike komunikacije kako biste dobili povratne informacije od svojih kupaca i unaprijedili svoje poslovanje.

 4. Povećanje vidljivosti – Digitalni marketing vam omogućuje povećanje vidljivosti vašeg poslovanja na internetu. Možete koristiti SEO (optimizacija tražilice), PPC (plaćena oglašavanja) i druge alate kako biste se pojavili na prvim stranicama tražilica.Društveni mediji kao alat za marketing

 5. Društveni mediji su postali neizostavan dio svakodnevnog života, a samim tim i dio marketinga. Uz pomoć društvenih mreža, moguće je dosegnuti velik broj ljudi u kratkom vremenu i na taj način povećati prepoznatljivost brenda. Postoje različite društvene mreže poput Facebooka, Instagrama, Twittera, LinkedIna i drugih, te je bitno prilagoditi strategiju marketinga odabranom kanalu.

  Na primjer, Instagram je idealan za brendove koji se bave vizualnim sadržajem, dok je LinkedIn najbolji za B2B marketing. Facebook je popularan među različitim generacijama te se stoga može koristiti za različite svrhe, od promocije proizvoda do regrutiranja novih zaposlenika. Twitter se obično koristi za kratke i brze objave, dok su Pinterest i TikTok usmjereni na mlađu publiku.

  Važno je imati kvalitetan i redovni sadržaj na društvenim mrežama koji će privući pažnju korisnika. Kvalitetan sadržaj može biti u obliku slika, videa, infografika ili teksta. Bitno je pratiti trendove i objavljivati sadržaj koji je zanimljiv i relevantan ciljnoj skupini.

  Također, važno je komunicirati s korisnicima te brzo odgovarati na pitanja i pritužbe. To može pomoći u izgradnji povjerenja i lojalnosti prema brendu.

  1. Analitika kao ključni alat za praćenje učinkovitosti

  Analitika je ključni alat za praćenje učinkovitosti marketinških kampanja. Uz pomoć analitike, moguće je pratiti broj posjetitelja na web stranici, broj klikova na oglase, stopu konverzije i druge važne pokazatelje. Na taj način, moguće je procijeniti uspješnost kampanje te prilagoditi strategiju marketinga prema rezultatima.

  Google Analytics je popularan alat za praćenje web stranica, a omogućuje analizu različitih podataka poput broja posjetitelja, stranica po posjetitelju, vrijeme provedeno na stranici, stopa napuštanja stranice i drugih podataka koji mogu pomoći u razumijevanju ponašanja posjetitelja na web stranici.

  Važno je redovito pratiti analitiku te prilagođavati strategiju marketinga prema rezultatima. Na taj način, moguće je optimizirati marketinške kampanje te povećati učinkovitost.

Leave Reply